top

Nabeschouwing van de 53ste Pierlalastoet

zaterdag 19 september 2015

In de 53ste Pierlalastoet leidde onze legendarische Pierlala een gelukkig leven. Helaas waren de weergoden ons minder gezind…

Op zondag 13 september trok de 53ste Pierlalastoet door de straten van Ursel. We pakten dit jaar opnieuw uit met een uniek verhaal over Pierlala waarbij hij deze keer een gelukkig leven leidt. Maar ondanks al dat geluk dat hij beleeft in de stoet op onder meer de wereldtentoonstelling van ’58 en aan de kust in Oostende sterft hij bij de schieting van zijn eigen trouw.

Helaas waren de weergoden ons dit jaar niet goed gezind. Vanaf omstreeks 15u begon het te regenen tot ’s avonds. Desondanks trotseerden vele trouwe toeschouwers de regen om de stoet te bekijken. Vlakbij de kerk hadden we ook tenten voorzien voor de toeschouwers. Maar vooral willen ook alle deelnemers bedanken die het beste in zich naar boven halen om hun tafereel ondanks de felle regen toch zo goed als mogelijk te brengen.

Ook een woord van dank aan alle helpers voor de opbouw en afbraak van de wagens, en tijdens de stoet zelf.

Uiteraard kan dit alles ook niet gerealiseerd worden zonder onze sponsors. Dit jaar mochten we rekenen op de steun van vele sponsors in Ursel en wijde omgeving. Bovendien mochten we ook een heel aantal nieuwe sponsors verwelkomen.

Tot slot ook de ordediensten en de gemeente Knesselare willen we bedanken opdat alles veilig en vlot verlopen is.

Folklorestoet in beeld

De foto’s van de stoet hebben we gebundeld in een fotoalbum. Door te klikken op de foto kan je de foto in grote resolutie downloaden. Klik hier om het fotoalbum te bekijken.

We zijn ook bezig met de montage van de videobeelden in een film. Deze plaatsen we dan op onze website en zal ook beschikbaar zijn op DVD waarin je de hele stoet kan herbeleven alsof je erbij stond!

Was jij ook één van de vele bezoekers van de folklorestoet? En heb je ook foto’s genomen? Dan stellen we het enorm op prijs als je deze met ons zou willen delen. Je kan hiervoor contact opnemen via ons contactformulier of via onze facebookpagina. Alvast bedankt.

Deel dit artikel

top