top

Geen Pierlala folklorestoet in 2016

donderdag 8 september 2016

Aanstaande zondag 11 september 2016 is het de tweede zondag van september. Traditioneel betekent dit de feestdag van Pierlala in Ursel met de Pierlala folklorestoet. Maar dit jaar hebben we echter moeten beslissen om geen folklorestoet te laten doorgaan.

Het stoetcomité en de medewerkers zijn terecht fier dat zij reeds zolang de Pierlalatraditie met zijn jaarlijkse stoet in Ursel in ere konden houden en dat op een steeds hoger niveau. In de folklorestoet wordt het levensverhaal van Pierlala uitgebeeld op een levendige en boeiende manier. Maar dit jaar werd het heel erg moeilijk om de folklorestoet nog op een kwaliteitsvolle manier samen te stellen.

Het probleem is niet dat het comité geen ideeën had voor een origineel en boeiend stoetthema, of dat de wagens niet opgebouwd zouden raken, of dat er ontoereikende financiële middelen zouden zijn. De oorzaak was dat er steeds minder mensen en groepen bereid waren of in de mogelijkheid waren om deel te nemen. Bijgevolg waren er te weinig deelnemers.

Omdat we echter niet wilden inboeten aan kwaliteitsverlies (met minder deelnemers, minder wagens,…) waren we genoodzaakt de moeilijke beslissing te nemen om dit jaar op zondag 11 september 2016 geen Pierlala folklorestoet te organiseren.

Mocht je hierbij nog vragen of opmerkingen hebben mag je deze uiteraard steeds aan ons richten via het contactformulier op deze website.

Klik hier om terug te blikken op de foto’s van de Pierlala folklorestoet in 2015.

Deel dit artikel

top