top

reuzen komen samen op Safarkensmarkt (Wachtebeke)

zondag 13 augustus 2017

Safarkensmarkt zet reus Steefe Speeke terug in de schijnwerpers met een kleine reuzenoptocht. Het Pierlala-comité steunt dit initiatief en neemt de Pierlala-reus mee naar de Safarkensmarkt.

Op 13 augustus gaat in Wachtebeke terug de Safarkensmarkt door. Dit jaar word naast de rommelmarkt, demonstratie van oude ambachten en de vele spelen en vermaakstanden van de lokale verenigingen ook een reuzenbijeenkomst georganiseerd. Deze reuzenoptocht word georganiseerd naar aanleiding van het terug heropleven van de Wachtebeekse reus Steefe Speeke. Wij als Pierlala-comité zijn steeds erg tevreden te zien dat op folklore zoals deze reus terug nieuw leven krijgt en komen dan ook met heel veel plezier naar de reuzenbijeenkomst op de Safarkensmarkt om dit initiatief te ondersteunen. De reuzenoptocht zal starten om 15u aan het café van de heemkundige kring (Den Dhust) en loopt doorheen de rommelmarkt, standjes met ambachten enz.

Deel dit artikel

top