top

reuzenstoet op ‘De Katte – Vogelzang’ (Zelzate)

maandag 7 augustus 2017

Reuzenstoet met grootste gedragen reus van Europa door de wijken De Katte en Vogelzang. Pierlala-reus lijkt wel erg klein naast deze mastodont maar als je goed kijkt zul je hem wel vinden tijdens deze reuzenstoet.

2017 is voor de bekende volkswijk van Zelzate: De Katte een feestjaar; Feestcomité De Katte – Vogelzang bestaat 60 jaar en dat zal te zien zijn. Zondag 7 augustus 2017 om 15u zal de reuzenstoet vergezeld met dans en muziek er door de straten trekken. Voor dit feestjaar heeft het feestcomité De Katte – Vogelzang de grootste gedragen reus van Europa weten te strikken. Reus Jan Turpijn is niet minder dan 10,4 m hoog, weegt 750 kg en wordt door 24 man gedragen. Onze Pierlala-reus lijkt eerder op klein duimpje naast deze gigant, maar als je goed kijkt zul je hem toch kunnen zien tijdens deze optocht.

Deel dit artikel

top