top

einde stoet?

Waarom geen stoet meer sinds 2015?

Velen herinneren zich nog wel de compleet uitgeregende Pierlalastoet van 2015. Als comité moeten we toegeven dat dit pijn doet, want alle inspanningen van de opbouw, gemaakte kledij enz. komen nauwelijks tot hun recht. Toch is dit niet de reden waarom de stoet gestopt is. Ook was de reden niet meteen afkomstig van de financiële kant.

Wat dan wel?

De laatste jaren had de stoet steeds meer te kampen met een kleiner wordende groep vrijwilligers. Dit was zowel merkbaar in de deelnemersgroepen als in de comitéleden. Redenen waarom deelnemers en comitéleden stoppen zijn erg verschillend en zijn allemaal te begrijpen, maar als dit niet (snel) genoeg gecompenseerd wordt met instroom van nieuwe krachten dan wordt het moeilijk om een stoet van hetzelfde niveau te blijven organiseren. Het comité stelde dan ook vaak vast dat kleine periodes waarop iemand uitviel (door b.v. verstuikte voet, verkoudheid enz.) steeds moeilijk op te vangen werd door anderen, want die hadden al heel wat taken en bijgevolg oordeelde het comité dat het niet langer mogelijk was om een stoet van een zelfde niveau te organiseren.

rustpauze of toch stop?

Het comité wou nog verder met de stoet maar dan moest er verandering komen. Hiervoor organiseerde het comité op 15 februari 2016 een vergadering met alle groepsleiders, deelnemers, vrije medewerkers (naaisters, opbouwers en stoetbegeleiders) om dit standpunt mee te delen en te horen of er mogelijkheden waren om toch nog verder te gaan met de stoet. Op 19 maart 2016 werd vervolgens het tot nog toe laatste deelnemersfeest georganiseerd om alle deelnemers en vrijwilligers nog maar eens te bedanken voor hun inzet. Ook hierbij werden verschillende mogelijkheden voorzien om voorstellen in te dienen. Uiteindelijk is beslist om de stoet even op pauze te zetten.

Na enkele jaren moeten we vaststellen dat de stoet nog steeds op pauze staat, maar toch wil het comité dit nog niet als een definitieve stop beschrijven. Meer informatie hoe het Comité de toekomst ziet vind je op de pagina toekomst

 

Deel dit artikel

top