top

Programma

Dit jaar gaat de 53ste Pierlala folklorestoet met alle randactiviteiten door op zondag 13 september 2015 in Ursel dorp. Het thema van de folklorestoet wordt ‘Pierlala voor ’t geluk geboren’ waarbij je in een opwindende en wervelende stoet zal ontdekken welk gelukkig leven Pierlala leidt. Na het succes van vorig jaar zullen we ook dit jaar de ‘Pierlala’s Marathon in Urselse Velden’ organiseren van ’s morgens.

Overzicht

10:30

Iedereen welkom aan Pierlala’s Feesttent naast de kerk.

11:30

Uitbeelding van de verrijzenis van Pierlala

12:00

Start Pierlala’s marathon in Urselse velden
Halve marathon (4 ronden van 5,065 km) in estafette met ploegen van 2 tot 4 personen. De start is voorzien om 12 uur aan Pierlala’s tent op de Eeklose weg naast de kerk. Schrijf je gerust in of kom alvast mee supporteren!

14:00

Openingsshow
Feestelijk optreden met muziek en dans door Time2dance en Koor Magnificat Ursel. Daarna is er een podiumceremonie van Pierlala’s Marathon.

14:30

Start reclamestoet in de Urselse Weg
De eigenlijke folklorestoet wordt jaarlijks voorafgegaan door een reclamestoet. Daarin worden de eerste toeschouwers getracteerd met allerlei snoepgoed.

15:00

Start 53ste Pierlala folklorestoet
Dit jaar beleeft Pierlala een gelukkig leven doorheen de stoet. Het verhaal begint vlak na de Tweede Wereldoorlog met de bevrijdingsfeesten. Hij beleeft feestelijke kinderjaren. Daarin zullen we de oude kermisspelen van weleer helemaal terug doen opleven met volksspelen en een zwieremolen.
Eind jaren ’50 trekt Pierlala erop uit. Er is iets heel grootst te doen in Brussel: Expo ’58. Het atomium en diverse paviljoenen brengen we in beeld. Er is feest en dans. De wereld gaat voor Pierlala open…
Pierlala keert natuurlijk terug naar zijn thuisdorp Ursel. Maar hij is ondertussen al weer plannen aan maken voor een volgende uitstap. Hij plant een vakantie aan zee in Oostende. In de jaren ’60 begon het kusttoerisme opgang te krijgen. Hij komt terug met Ursula naar Ursel. Maar hoe gelukkig zijn leven ook was, steeds komt er een einde aan het leven van Pierlala…

18:30

Keyserlijke worstenworp
Traditioneel wordt de Pierlala folklorestoet afgesloten met een Keyserlijke Worstenworp vanaf de praalwagen waarbij er in sommige prachtige prijzen steken.

19:00

Amusement
Aan het aankomstpunt van de stoet aan de kerk in Ursel kan je proeven van Pierlala’s drankjes (Ursula, Urselse Kaffee en Pierlala Bier). Aan de kerk zullen er ook kermisattracties opgesteld staan. DJ Chris Rombaut zorgt voor muziek, amusement en ambiance tot 21u45. Daarna kan je nafeesten in de Urselse horeca.

Klik hier voor het parcours van de stoet

Deel dit artikel

top