top

Prettige feestdagen

dinsdag 25 december 2012

Namens het Pierlala-comité willen we iedereen een vrolijk kerstfeest en gelukkig nieuwjaar wensen. De aankomst van een nieuw jaar nodigt ook uit om terug te blikken op het afgelopen werkjaar.

Het afgelopen jaar 2012 was een heel belangrijk jaar voor het Pierlala-comité. We startten het jaar met een volledig herschikt comité waarbij we ook nieuwe comitéleden mochten verwelkomen. Ook onze website onderging een volledige vernieuwing. Maar 2012 was vooral het jaar van de 50ste Pierlala folklorestoet in Ursel. Dit konden we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De geschiedenis van de folklorestoet werd neergeschreven en gedocumenteerd met vele foto’s van de stoeten in een uniek jubileumboek. Dit boek werd met een beperkte oplage uitgegeven voor bezoekers, sponsors, deelnemers en sympathisanten van de Pierlala folklorestoet. Het is een waardevol naslagwerk dat bijdraagt tot het verzamelen van het immaterieel erfgoed in het Meetjesland.

Jaar na jaar wordt veel inspanning geleverd om een folklorestoet over het leven van Pierlala samen te stellen rond een ander thema. Maar met het jubileumjaar werden daarbovenop nog vele extra’s voorzien in de stoet. Zo werd de stoet dit jaar niet enkel geopend door onze eigen Pierlalareus, maar samen met vele tientallen imposante reuzen. Ook het originele Pierlalabeeldje van 1908 werd meegedragen om onze legendarische Pierlala te eren. Er was een gratis kindergrime en iedereen kon nog eens poseren bij onze Pierlalareus. Als afsluiter van de feestelijke folklorestoet verzorgden wij voor het eerst een spetterend vuurwerk. De foto’s van de 50ste folklorestoet kan je nog herbekijken:

Dit jaar organiseerden we ook opnieuw een gezinsetentje. Ons comité werd ook door de gemeentelijke feestraad van Knesselare-Ursel aangesteld als ambassadeur van de gemeente voor de komende twee jaar. Op onze website kan je ook nog steeds terugblikken op de berichten van het afgelopen werkjaar.

We willen ook van 2013 een succesvol en goed gevuld werkjaar maken met tal van activiteiten en met de eigenlijke Pierlala folklorestoet als apotheose. Daarom hopen we dat we ook dit jaar opnieuw kunnen rekenen op de vele medewerkers, deelnemers, sponsors, bezoekers, gemeentediensten en sympathisanten.

Namens het comité wensen we iedereen een vrolijk kerstfeest en een gelukkig en gezond nieuw jaar!

Tip! De feestdagen zijn alvast een ideale gelegenheid om onze plezierdrankjes (Pierlala Bier, Ursula of Urselse Kaffee) te proeven.

Deel dit artikel

top