top

Laatste vergadering met groepsleiders

dinsdag 11 juni 2013

In mei hebben we op de eerste twee groepsleidersvergaderingen veel taferelen voor het verhaal van de Pierlala folklorestoet kunnen invullen. Aanstaande vrijdag 14 juni 2013 hebben we de afsluitende vergadering.

In deze laatste vergadering vragen we dat zeker één (of meerdere) leiders van de deelnemende groepen aanwezig zijn. De Pierlalastoet bestaat nu 50 jaar en zal ‘koninklijk’ erkend worden. Daarom kozen we voor het thema: ‘Pierlala van koninklijke bloede?’. Het verhaal speelt zich af in de periode 1815 tot begin 20ste eeuw, met dus onder meer het ontstaan van het koninkrijk België. Pierlala zal ook dit jaar weer heel wat meemaken in zijn leven en zoals elk jaar op een triestige manier sterven.

De bedoeling van deze afsluitende groepsleidersvergadering is om een beeld te krijgen van de volledige stoet. Daarbij worden de taferelen voor elke groep in de volgorde van de stoet overlopen om zo de volledige verhaallijn in kaart te brengen. Zo is iedereen mee met het verhaal om een zo goed mogelijke uitbeelding te realiseren die past in het thema. Daarom is het belangrijk dat de aanwezige groepsleiders goed voorbereid zijn. Alle groepsleiders hebben hiervoor een formulier via e-mail ontvangen. Gelieve dit zo compleet mogelijk in te vullen en mee te brengen naar deze vergadering. Ook de voorkeur van wagen en speciale benodigheden (bvb. van kledij) kunnen groepsleiders aangeven op deze vergadering.

Praktisch

  • Datum: vrijdag 14 juni 2013
  • Tijdstip: 20.00 uur
  • Locatie: Zaal De Reinaert
  • Adres: Onderdale 1, 9910 Ursel

De aanwezigen worden alvast getrakteerd met onze streekproducten (Ursula, Pierlala bier of Urselse Kaffee). En hier geven we alvast een sfeerbeeld mee van de vorige vergaderingen!!!

Deel dit artikel

top