top

Pierlala ging sportieve toer op!

maandag 15 september 2014

Gisteren sprong de legendarische volksfiguur Pierlala weer uit zijn kist voor de 52ste Pierlala folklorestoet in Ursel die dit jaar helemaal in het teken stond van sport.

Voor aanvang van de stoet was er de eerste editie van Pierlala’s marathon in Urselse velden. Om klokslag 12u werd startschot met het kanon gegeven voor de eerste editie van Pierlala’s marathon in Urselse velden. Het ging om een halve marathon (4 ronden van 5,065 km) in estafette met ploegen van 2 tot 4 personen. Om 14u30 was er een podiumceremonie voor de eerste ploegen en de meest ludiek verklede ploegen.

Daarna brak de zon helemaal door de wolken en warmde de dansgroep Time2Dance het dorp op voor de folklorestoet. De stoet wordt traditioneel voorafgegaan door de reclamestoet waarbij kinderen steeds heel wat snoepgoed krijgen.

Pierlala gaat voor goud!

De folklorestoet zelf bracht het levensverhaal van Pierlala rond het begin van de moderne Olympische Spelen in 1896. Hij gaat voor goud en moet daarvoor intensief oefenen in Ursel. Hij neemt vervolgens deel aan de Spelen in Parijs (1900), St-Louis (1904) en Londen (1908). Zoals steeds sterft Pierlala op het einde van de stoet. Dit jaar liet hij zijn leven in een boksmatch. Ook dit jaar hebben alle deelnemers terug hun uiterste best gedaan op dit verhaal te brengen. Ook de lopers van Pierlala’s marathon in Urselse velden hebben een knappe prestatie neergezet met hun deelname.

Op een dag zoals de folklorestoet komen we met ons comité handen te kort. Vandaar ook een woord van dank aan alle helpers voor het goed verloop van de folklorestoet.

Uiteraard kan dit alles ook niet gerealiseerd worden zonder onze sponsors. Dit jaar mochten we rekenen op de steun van vele sponsors in Ursel en wijde omgeving.

Wij kunnen dan wel een volledige folklorestoet realiseren, maar zonder kijklustigen is het ook maar niets! Dus ook aan alle bezoekers en sympathisanten die we dit jaar opnieuw mochten verwelkomen bedankt voor jullie talrijke opkomst.

Tot slot ook de ordediensten en de gemeente Knesselare willen we bedanken opdat alles veilig en vlot verlopen is.

Folklorestoet in beeld

We blikken natuurlijk nog heel graag terug op deze 52ste folklorestoet. Je kan al de eerste foto’s van het begin van de folklorestoet bekijken in ons fotoalbum: http://www.pierlala-ursel.be/fotos-folklorestoet-2014. De volgende foto’s en de foto’s van Pierlala’s marathon in Urselse velden verschijnen zo snel mogelijk deze week.

Afdrukfotodesign Serge Wailly fotografeerde opnieuw vele kinderen bij de Reus Pierlala op het winnaarspodium. Deze foto’s verschijnen binnenkort ook hier op onze website.

De hele folklorestoet werd ook gefilmd. Ook deze film verschijnt na montage op onze website.

Fotoreporter Nancy Van Parys van Het Nieuwsblad maakte ook een knappe fotoreportage: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=blnva_01266852

Was jij ook één van de vele bezoekers van de folklorestoet? En heb je ook foto’s genomen? Dan stellen we het enorm op prijs als je deze met ons zou willen delen. Je kan hiervoor contact opnemen via ons contactformulier of via onze facebookpagina. Alvast bedankt!

Deel dit artikel

top