top

Doopfeest nieuwe Meetjeslandse reus: Bernard

maandag 2 april 2018

Meetjeslandse reuzen verwelkomen nieuwe reus Bernard op zijn doopfeest op Paasmaandag 2 april 2018 om 15u in de Huysmanhoeve te Eeklo.

Het Meetjesland zet  met het project ‘Meetjesland, Reuzenland‘ de reuzen extra in de kijker. Het is hierbij wel heel speciaal dat er naast de evenementen rond de bestaande reuzen ook een nieuwe reus aan de familie wordt toegevoegd. Op Paasmaandag 2 april 2018 wordt in het samenzijn van de andere Meetjeslandse reuzen de nieuwe reus: Bernard, gedoopt op de Huysmanhoeve in Eeklo. Eerst wordt er een kleine optocht gehouden door de andere reuzen waaronder ook de Pierlalareus, en vervolgens vergezellen alle reuzen rond de nieuwe telg terwijl die gedoopt wordt, een reuzenidentiteitskaart in ontvangst neemt enz. Daarna kan het minder officiële gedeelte van het feest starten met o.a. reuzendoopsuiker.

De nieuwe reus is een hulde aan alle telgen van de familie Huysman die de husymanshoeve ongeveer 260 jaar heeft gepacht. De reus Bernard werd in een sneltempo gebouwd. Het idee ontstond pas in het najaar van 2017. Comeet bracht de Huysmanhoeve in contact met de bouwers van reuzin Margriet Van de Voordestraat en een groep vrijwilligers heeft Bernard dan in minder dan drie maanden ontworpen en gebouwd. De makers van de reus baseerden zich op foto’s van Bernard Huysman en in zijn handen draagt de reus het poortgebouw van de hoeve.

Deel dit artikel

top