top

Knesselaarse Reuzenavondmarkt

zaterdag 23 juni 2018

Knesselare koopjesfeest staat op 23 juni 2018 in het teken van reuzen. Het bezoek van de reuzen van Ursel, Oostwinkel, Nevele en Belsele past volledig binnen het project ‘Meetjesland, Reuzenland‘ van COMEET.

De zomer in Knesselare start traditiegetrouw met het Koopjesfeest. Elk jaar wordt de avondmarkt georganiseerd in een ander thema en op 23 juni 2018 wordt er gekozen voor het thema reuzen. Dit sluit aan met het project ‘Meetjesland, Reuzenland‘ van COMEET. De scholen werken mee, en de Knesselaarse kinderen krijgen informatie over dat stukje reuzenerfgoed. Aan het gemeentehuis staat hiervoor een mobiele infostand van COMEET opgesteld.

Zoals steeds wordt de avondmarkt geopend om 19u met de kinderstoet, muziekverenigingen enz. en dit jaar wordt deze stoet vergezeld door de reuzen van Ursel, Oostwinkel, Nevele en Belsele. Knesselare heeft helaas geen reuzen meer (al stapte er omstreeks het midden van de vorige eeuw meerdere keren een Uilenspiegelreus op in verschillende stoeten).

Na de openingstoet gaat elke reus naar een toegewezen plaats op de avondmarkt waar die nog tot 23u te bezoeken zijn met kans tot het nemen van een foto of een babbel met de vrijwilligers die de reuzentraditie trachten te behouden.

Deel dit artikel

top