top

Foto’s folklorestoet 2014

Pierlala ging voor de 52ste folklorestoet op zondag 14 september 2014 de sportieve toer op. Met als thema ‘Pierlala gaat voor goud!’ gaan we terug naar de eerste edities van de moderne Olympische Spelen in 1896 in Athene. Daarna trekken we in 1900 naar Parijs, 1904 naar St-Louis en 1908 naar Londen. In de stoet illustreerden we verschillende disciplines uit die tijd en zag je natuurlijk hoe Pierlala voor de gouden medaille gaat.

En om in de sportieve sfeer te blijven was er dit jaar voor de folklorestoet ook de eerste editie van ‘Pierlala’s marathon in Urselse velden’. De foto’s van de marathon worden later gepubliceerd.

Het Urselse Pierlalastoetcomité zorgt sinds 1963 jaarlijks voor een kwaliteitsvolle folklorestoet die het leven van Pierlala telkens rond een ander thema uitbeeldt. Vaste elementen zijn dat Pierlala net als ieder mens geboren wordt, uiteindelijk sterft, maar ieder jaar opnieuw het deksel van zijn doodskist schopt om verder te leven in zijn Urselse folklorestoet.

Herbeleef de 52ste folklorestoet met ons fotoalbum hieronder. We beginnen met de foto’s van de openingssc√®ne waarbij Pierlala uit zijn kist springt en de opening van de stoet met Koor Magnificat Ursel, trompetten, kanonschoten en Reus Pierlala. Onderaan kan je doorklikken naar de volgende taferelen in de stoet.

Vlaggenparade

Deel dit artikel

top